ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ | ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ – ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 2016-2017
15162
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15162,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ – ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 2016-2017

Η σωστή ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη.

Την Τετάρτη 22/2/2017 πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του δημοτικού μας ενημερωτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα στοχευμένη και επικεντρωμένη σε ουσιαστικά ζητήματα ενώ οι ομιλήτριες παρείχαν σαφέστατα συγκεκριμένη ενημέρωση και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.

Ευχαριστούμε τις εισηγήτριες:

  1. Λουκίδη Θεοδώρα, Σχολική Ψυχολόγος στα Δημοτικά μας
  2. Ρασιδάκη Χριστίνα, Σύμβουλος Γονέων & Συγγραφέας, Συμβουλευτική Ψυχολόγος (www.parentcoaching.gr)

Σχετική βιβλιογραφία:

Α. <<Ξέρω να λέω ΟΧΙ!>>

Το ΟΧΙ είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά 8 – 15 ετών και αναφέρεται στους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν μεγαλώνοντας. Με πολύ χιούμορ αλλά και με την απαραίτητη σοβαρότητα, καθώς και με μια πραγματικά υπέροχη εικονογράφηση, τα μαθαίνει να διακρίνουν τους κινδύνους, να τους αποφεύγουν, και να τους αντιμετωπίζουν κατάλληλα. Ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους, τα μαθαίνει να κρίνουν καταστάσεις, να βάζουν όρια, και πάνω απ’ όλα να μη γίνονται υποχείριο κανενός.

Οι γονείς των μεγαλύτερων παιδιών θα διαπιστώσουν πως κεφάλαια όπως: ΟΧΙ στους κινδύνους στο διαδίκτυο, ΟΧΙ σε ουσίες που εθίζουν, ΟΧΙ στη σεξουαλική παρενόχληση ανταποκρίνονται σε καίρια θέματα που τους προβληματίζουν. ‘Αλλοι γονείς με μικρότερα παιδιά μπορούν να επιλέξουν κεφάλαια όπως: ΟΧΙ στα επικίνδυνα παιχνίδια με φίλους, ΟΧΙ στις προσβολές και τις κοροϊδίες, ΟΧΙ στα νταηλίκια στο σχολείο, για να τα διαβάσουν και να τα συζητήσουν μαζί. Τέλος, το ΟΧΙ είναι ένα βιβλίο για όλους τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να ευαισθητοποιήσουν την τάξη σε θέματα όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η σωστή επικοινωνία, η υπεύθυνη και ώριμη συμπεριφορά.

Β. <<Κάτι αλλάζει …>>

Στο βιβλίο αυτό βρίσκουν τις απαντήσεις τους όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τα παιδιά από 9 έως 13 χρόνων καθώς αρχίζουν να ανακαλύπτουν τον έρωτα και τη σεξουαλικότητα. Θέματα όπως η γέννηση, η εφηβεία, η αντισύλληψη, περιγράφονται με απλά λόγια και σχολιάζονται με το ανατρεπτικό χιούμορ του ανεπανάληπτου Titeuf, ενώ και η εικονογράφηση του βιβλίου είναι εμπνευσμένη από το δημοφιλές κόμικ.

O Titeuf, ένα από το πιο αγαπημένα και ξεκαρδιστικά κινούμενα σχέδια, δημοφιλέστατος σε πολλές χώρες της Ευρώπης, είναι ένα αγοράκι με κεφάλι σαν αυγό και ξανθό τσουλούφι, δημιούργημα του σκιτσογράφου Zep. Βρίσκεται στη δύσκολη προεφηβική ηλικία και φυσικά κάνει του κεφαλιού του, κόντρα στις παράλογες γι’ αυτών βουλήσεις των μεγάλων και του ακατανόητου κόσμου τους.

Γ. <<100% Εγώ>>

(Για παιδιά 9-12 ετών)
Καθώς μεγαλώνεις, και το σώμα σου αλλάζει, είναι φυσικό να έχεις πολλές απορίες. Όμως, τι ακριβώς σου συμβαίνει; Αν θέλεις ένα βιβλίο που να εξηγεί, με χιούμορ και χωρίς περιστροφές, πώς αναπτύσσονται τα κορίτσια και τα αγόρια, το “100% Εγώ” είναι αυτό που χρειάζεσαι. Το βιβλίο αυτό περιέχει γραφικά, κουίζ και απαντήσεις για όλες σου τις απορίες. Έτσι, θα ξέρεις τι να περιμένεις, καθώς το μυαλό και το σώμα σου αλλάζουν. Το “100% Εγώ” σου μαθαίνει πώς να αντιμετωπίσεις ό,τι σου συμβαίνει, από την απότομη ανάπτυξη ως τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Date
Category
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ 2016-2017