ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ | ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ
15977
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15977,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ – ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΜΕ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΑΣΙΔΑΚΗ

Η #ενημέρωση / #επιμόρφωση των γονέων αλλά και των μαθητών / -τριών είναι πάντα στις δράσεις υψηλής προτεραιότητας για το Σύλλογό μας, καθώς θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό και κρίσιμο, να έρχονται οι γονείς σε επαφή με τους πλέον ειδικούς στο χώρο και να αναλύουν προβληματισμούς, συμπεριφορές αλλά και υπαρκτά προβλήματα.
Για τη φετινή περίοδο επεκτείναμε τη συνεργασία μας (ή οποία ξεκίνησε την περίοδο 2018-2019 με τέσσερις συναντήσεις) τόσο με την κα Χριστίνα Ρασιδάκη, όσο και με την κα Μαργαρίτα Γερούκη (Margarita Gerouki), διαμορφώνοντας έτσι ένα πλάνο εννέα συναντήσεων (μια ανά μήνα) ως εξής:

1. [26/9/2019] Μέρος Α: «Α’ τάξη και καλύτερη»: Ετοιμάζοντας τα παιδιά για μια θετική σχολική εμπειρία, Μέρος Β: «Διάβασμα χωρίς δάκρυα – Σωστή στάση των γονέων απέναντι στο διάβασμα των παιδιών στο σπίτι» / Δημοτικό (Γονείς)
2. [14/10/2019] «Πάμε Γυμνάσιο! Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για μια ομαλή μετάβαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση» / ΣΤ’ Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου (Γονείς)
3. [13/11/2019] «Ευτυχισμένο ζευγάρι – Ευτυχισμένα παιδιά» (Γονείς)
4Α. [11/12/2019] «Ανακαλύπτω το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις» / μαθητές και μαθήτριες ΣΤ Δημοτικού «Άγιος Διονύσιος» εντός των τάξεων (Χριστίνα Ρασιδάκη, Μαργαρίτα Γερούκη)
4Β. [16/12/2019] «Ανακαλύπτω το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις» / Ε’ Δημοτικού έως Γ’ Γυμνασίου (Γονείς)
5. [Ιανουάριος / 2020] Μέρος Α: «Κορίτσια ανατρέφοντάς τα σωστά ώστε να αναπτύξουν μελλοντικά αρμονικές συντροφικές σχέσεις» / Δημοτικό, Γυμνάσιο (Γονείς)
Μέρος Β: «Αγόρια ανατρέφοντάς τα σωστά ώστε να αναπτύξουν μελλοντικά αρμονικές συντροφικές σχέσεις» / Δημοτικό, Γυμνάσιο (Γονείς)
6. [Φεβρουάριος / 2020] «Κορίτσια & Αγόρια στην εφηβεία – 7 βήματα προς την ενηλικίωση» / Γυμνάσιο, Λύκειο (Γονείς)
7. [Μάρτιος / 2020] «Οι γονείς μου κι εγώ – Εφήβων» (Γονείς)
8. [Απρίλιος / 2020] «Το παιδί και το μέλλον του – Φόβοι, Ελπίδες, Αγωνίες και Εξετάσεις» / Γυμνάσιο, Λύκειο (Γονείς)
9. [Μάιος / 2020] «Μετά το σχολείο τι; Όνειρα, Ελπίδες – Άγχη Αγωνίες» / Γυμνάσιο, Λύκειο (Γονείς + Παιδιά)

Για τις συναντήσεις (5-9) η ακριβής ημερομηνία θα οριστεί εγκαίρως και θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση.

Η Χριστίνα Ρασιδάκη (ΜΑ) έχει σπουδάσει #Ψυχολογία και #Συμβουλευτική. Είναι από τους πλέον πεπειραμένους συμβούλους γονέων και εκπαιδευτικών. Έχει εκπονήσει το πρόγραμμα #3Step: «Η επικοινωνία… στα δύσκολα», μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση γονέων και εκπαιδευτικών που τους επιτρέπει να διαπαιδαγωγούν σωστά, προστατεύοντας παράλληλα τη σχέση με παιδιά και μαθητές. Με πολύχρονη εμπειρία στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα, είναι επίσης γνωστή για τις ιδιαίτερα ζωντανές και πρακτικές ομιλίες, τα σεμινάριά της καθώς και για τις γνώσεις της σε θέματα εκφοβισμού.

Η Μαργαρίτα Γερούκη υπηρετεί την πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 1993. Το 1999 αποσπάστηκε στα τμήματα μητρικής γλώσσας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Κατά τη διάρκεια της δωδεκάχρονης παραμονής της εκεί ολοκλήρωσε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στις Επιστήμες της Υγείας (Πανεπιστήμιο της Jyväskylä) με κατεύθυνση την Αγωγή Υγείας και στη συνέχεια διδακτορικές σπουδές στην Εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι), με ειδίκευση στη #Σεξουαλική Αγωγή. Αξιίζει να σημιεωθεί ότι η Μαργαρίτα Γερούκη βραβεύτηκε με το βραβείο #Αριστείας και #Καινοτομίας στη #Σεξουαλική Αγωγή 2019 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία (www.worldsexology.org) [World Association for Sexual Health] ο οποίος ανέδειξε το καινοτόμο ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμά «Παίζω με το #Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις #διαπροσωπικές σχέσεις» που αφορά την πρώιμη σχολική ηλικία.